Over VCN

Dagelijkse boodschappen zijn nodig binnen elke organisatie. Het kost vaak ook veel tijd om de boodschappen te regelen, doordat er vaak verschillende leveranciers nodig zijn om alle benodigde producten binnen te krijgen. Dit is een knelpunt op zowel administratief als logistiek gebied.


Verscentrum Nederland speelt hier op in door zich door de jaren heen te hebben ontwikkeld tot totaalleverancier. Ons assortiment is zeer uitgebreid en geschikt voor organisaties en bedrijven van elk formaat. Naast dagelijkse boodschappen bieden wij ook een ruim assortiment aan (dieet)maaltijden, foodservice en facilitaire producten. Omdat wij zowel stuks als colli artikelen kunnen uitleveren zijn wij naast een online supermarkt ook een groothandel. Alle artikelen onder 1 dak en via 1 logistieke- en factuurstroom. Dit maakt ons bedrijfsconcept uniek in Nederland.

3 Distributiecentrums met ruim 35.000 artikelen

Dagelijks bezorgen ruim 80 wagens onze producten door het hele land

Wij leveren 6 dagen per week aan ruim 4.000 klanten

De organisatie

Verscentrum Nederland en zijn concepten zijn onderdeel van Boon Beheer. Boon Beheer is met 12 andere leden eigenaar van inkoopcombinatie Superunie. Dankzij deze samenwerking zijn wij onderdeel van de op een na grootste speler op de Nederlandse retailmarkt.

Locaties en medewerkers

6 dagen per week werken wij vanuit 3 locaties met ruim 300 medewerkers aan het bestel- en afleverproces. Ons hoofkantoor in Sassenheim is het kloppende hart van de organisatie. Daarnaast wordt het logistieke proces aangevuld door onze distributiecentrums in Meppel (regio noord) en Helmond (regio zuid). Hierdoor kunnen wij efficiënt leveren door heel Nederland.

MVO

Samen met Actor Consultancy biedt Verscentrum Nederland kansen aan jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door de samenwerking met zorginstellingen, bieden wij deze mensen een (werk)plek in de maatschappij. Met behulp van persoonlijke jobcoaches worden de jongeren op locatie of in de zorginstelling begeleidt en gecoacht. Op dit moment hebben wij 60 mensen met een beperking in dienst. Dat is 17% van ons totale personeelbestand.


Certificeringen en kwaliteit

Verscentrum Nederland is BRC gecertificeerd. Deze certificatie heeft betrekking op kwaliteit, gezondheid, voedselveiligheid en hygiëne. Hierdoor garanderen wij dat onze dienstverlening conform de BRC normen wordt uitgevoerd. Ons wagenpark voldoet daarnaast in 2020 aan de strengste normen op het gebied van CO2-uitstoot, evenals ons nieuwe koelsysteem dat begin 2017 is overgegaan op natuurlijk koudemiddel, een primeur in Nederland.


2013
2014
2015
2016
2017

Start Zorgboodschap

Het jaar 2013 is het jaar waarin Zorgboodschap is gelanceerd. Vanuit de eerste locatie in Katwijk werd er al snel verhuisd naar de huidige locatie te Sassenheim.

Lees meer

Verhuizing naar locatie Sassenheim

Lancering Zorgboodschap op de Zorgtotaalbeurs 2013

Oprichting van Zorgboodschap

Een uitbreiding van de doelgroep en distributienetwerk

Ook 2014 was een bewogen jaar. Zorgboodschap werd onderdeel van Verscentrum Nederland (VCN). De oprichting van VCN resulteerde ook in de nieuwe concepten Uw Kruidenier, 't Gruttertje en Thuisboodschap. Daarnaast werd er een landelijk distributienetwerk opgezet door nieuwe locaties in Meppel en Helmond.

Lees meer

Challenger of the year bij Foodservice Awards

Lancering VCN

Oprichting Verscentrum Nederland (VCN)

Ga terug naar 2013

Het jaar van groei en ontwikkeling

In 2015 heeft VCN grote stappen gemaakt. Met een landelijk distributienetwerk en een steeds groter klantenbestand, is er op verschillende gebieden geïnvesteerd om het bedrijfsproces te verbeteren. Service stond hierbij hoog in het vaandel.

Lees meer

Miljoenste order Verscentrum Nederland / Zorgboodschap uitgeleverd

Samen staan we sterk

Samenwerking met Boon Beheer Groep

Uitbreiding wagenpark naar ruim 50 wagens

Ga terug naar 2014

Verder onder de vleugels van Boon Beheer Groep

In 2016 is Verscentrum Nederland volledig onderdeel geworden van Boon Beheer Groep. Deze verandering heeft ervoor gezorgd dat VCN nog meer kan profiteren van de ruim 125 jaar retail ervaring vanuit Boon, met behoudt van de eigen identiteit.

Lees meer

Opening tweede locatie Sassenheim

Introductie nieuw huismerk G'woon

Ga terug naar 2015

Nieuwe markten en MVO ondernemen

2017 was een bewogen jaar voor VCN. Naast het optimaliseren van het interne bedrijfsproces, zijn er ook weer stappen gezet richting de toekomst. Zo is er een compleet nieuw milieuvriendelijk koelsysteem opgeleverd en werd een grote stap gezet in het leveren van producten aan retailers.

Lees meer

Verscentrum Nederland neemt Oude Molen over

Zorgboodschap levert 2.000.000ste order uit

Ga terug naar 2016

VCN voor in de zorg

Zorgboodschap is de totaalleverancier voor de zorgsector. Momenteel leveren wij aan ruim 5.000 locaties en afdelingen. Onze one-stop-shop module en ons complete aanbod ondersteunen de bestellers om verantwoord, duurzaam en efficiënt te bestellen.

Meer informatie

Kom werken bij Verscentrum Nederland

Verscentrum Nederland is een snelgroeiende speler op het gebied van online boodschappen bestellen voor bedrijven en instellingen. Ben jij op zoek naar een uitdagende functie waarin jij jezelf verder kunt ontwikkelen? Kijk hier wat wij jou kunnen bieden.

Meer informatie

VCN voor de retail

Verscentrum Nederland biedt een unieke oplossing voor zowel klein- als grootschalige retailers. Wij leveren al onze artikelen in zowel stuks als grootverbruik verpakking. Daarnaast bieden wij ons concept Uw Kruidenier als totaalconcept voor retailers in elk segment van de markt.

Meer informatie